Aprikoskrem

aprikos i skål

Aprikoskrem

Nydelig dessert av aprikos og krem, som smeltar på tunga.

Desserter

Lett

40minutter

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 250 g konfekaprikos
  • 4 ss sukker
  • 4 dl kremfløyte

Fremgangsmåte

  1. Legg aprikosene i bløyt natta over.
  2. Ha sukkeret i vatnet og kok opp. La det småkoke i 20 minutt.
  3. Sil av vatnet (om det er noko att, mykje vil ha fordampa).
  4. Stivpisk fløyten. Hakk aprikosene fint og bland dei i kremen. Smak til med meir sukker om det trengs.

Server kremen i ein pen bolle. Du kan godt ta av nokre aprikoser til pynt.

Rettens opphav

Aprikos har sitt opphav frå Kina og er ein av dei eldste frukta vi kjenner til.
Denne oppskrifta vart sendt inn av Bente Eide til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.