
Eftasvælkake
Gammel oppskrift fra Øyer.
Kaker
Lett
40minutter
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1.25 dl sukker
- 1 stk egg
- 1 ss smeltet smør
- 0.75 dl melk
- 1 ts bakepulver
- 8 stk sitrondråper
- 1.5 dl mel
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Pisk egg og sukker. Bland i de øvrige ingrediensene.
- Smør en kakeform med smør og strø med sukker. Fyll i røra. Stek kaken midt i ovnen til den er gylden.
Rettens opphav
Denne oppskriften er lett modifisert etter en oppskrift i boka «Gamle skikker og oppskrifter fra Øyer», utgitt av Øyer Bygdekvinnelag i 1995.
Eftasvæl var et måltid man tidligere hadde på ettermiddag, mellom middag og kvelds. Som oftest var dette i tida mellom 15.00 og 17.00 – og da kunne det passe godt med et stykke kake til kaffen.