
Andebubrød
Stor porsjon for baking i bakerovn.
Brødmat/Bakverk
Middels
5timer
Vestfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg havregryn
- 3 kg sammalt hvete grov
- 1 kg helkorn hvete
- 1 kg grovt rugmel
- 12 kg hvetemel
- 1 dl salt
- 200 g tørrgjær
- 10 l vann
- 3 dl olje
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene. Hold igjen en del hvetemel.
- Bland i lunken væske og elt til den deig. Ha i hvetemel til passe konsistens og elt godt.
- La deigen heve i 1-2 timer.
- Del deigen i cirka 30 emner og form til brød. La brødene heve i cirka 30 minutter.
- Smør brødene med en blanding av kaffe og sukker. Stek i varm bakerovn/steinovn i 45-60 minutter.
Ønsker du å lage en mindre porsjon brød i stekeovn hjemme? Se egen oppskrift her (åpner i ny fane).
Rettens opphav
Denne oppskriften blir brukt av Andebu Bygdekvinnelag når de lager bakerovnsbrød. Oppskriften ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.