Spinatsuppe

spinatsuppe med egg i skål

Spinatsuppe

God og smakfull spinatsuppe med egg.

Middagsretter

Lett

20minutter

Hedmark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 4.5 dl vann
  • 2 stk buljongterninger
  • 0.5 dl fløte
  • 200 g frossen spinat
  • 1 stk egg

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en kjele og fres løken. Ha oppi hvetemel og vann med buljongteningene, kok i 5 minutter.
  2. Ha spinat i suppa og tilsett fløte. Kjør det kort med stavmikser eller i en food processor.
  3. Kok eggene i 9-10 minutter, skrell og del.

 

Rettens opphav

Denne oppskrifta er fra Øvre Folldal Bygdekvinnelag, og ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.