
Elghakk fra Stor-Elvdal
Kjempegod mat til hverdags og fest!
Middagsretter
Lett
40minutter
Hedmark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 kg malt elgkjøtt
- 500 g poteter
- 5 dl kraft eller buljong
- 1 stk løk
- 2 ss smør
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts pepper
Fremgangsmåte
- Ha det malte kjøttet i en gryte, og tilsett kraften, smør og hakket løk. Kok opp.
- Skrell og del opp potetene i terninger og kok disse sammen med kjøttet. Kok til potetene er møre. Smak til med salt og pepper til slutt.
Server elghakk med tyttebærsyltetøy og flatbrød.
Tips
Hakk kan også lages med annet kjøtt, for eksempel kvernet storfekjøtt.
Rettens opphav
Elghakk har vært vanlig mat i Østerdalen og Trysil i lang tid, og brukes også i dag som middag til både hverdags og fest. Fra Trysil sies det at noen brukte rent kjøtt, noen kjøtt og litt flesk – og ofte ble også råvarer fra lunge, hjerte, tunge, hode og rester etter oppskjæring brukt i hakket. Noen steder blir det brukt gulrøtter enten i, eller servert til, hakket.
Denne oppskriften ble sendt inn fra Stor-Elvdal til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.