- Skjær fisken i biter og kjør den sammen med saltet i en foodprosessor. Tilsett melet og spe med melk til en glatt farse.
- Glatt fiskedeigen til i fat eller bolle. Stikk med en glatt våt treskje ut et passe stort emne. Legg emnet i handa og drei den ved hjelp av treskjeen rundt til det blir en rund og sprekkfri bolle. Putt inn en bit ister og glatt til.
- Legg bollene i lettsaltet kokende vann og la dem trekke ca 10 min eller til de er helt gjennomkokt.
Ister kan kjøpes/bestilles i dagligvarebutikker. Hakkes i biter eller kjøres i foodprosessor og tilsettes salt, pepper og løk. Brukes til fyll i storfiskball.
Serveres med stekt bacon, kokt kålrot, gulrot og potet.
Emmas oppskrift på ister
Vi tar ut fettet som ligger i buken på grisen. Renser tarmene for fett, og vanner ut dette i et par døgn. Bretter ut isterhinna og legger fettet fra tarmene fordelt utover. Krydrer med salt, pepper og løk. Ruller det sammen og knytter tråd omkring. Legges kjølig i et døgn. Graves ned i grovsalt, og der ligger den til vi skal bruke av den. Skjær av en bit og legg resten tilbake i saltet. Brukes både til fiskeboller og potetball. Kan også stekes i panne og da blir det et nydelig fett til nysaltet fisk.
Isteret kan også fryses ned når det er blitt passe salt.