
Sildsuppe
Tradisjonell suppe som nytter ut spekesilda.
Middagsretter
Lett
2timer
Sør-Trøndelag
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 l vann
- 1 dl hele bygg-gryn
- 1.5 dl hule erter
- 1 stk hleskeknoke, lettsaltet
- 0.5 stk kålrot
- 3 stk gulrøtter
- 4 stk poteter
- 0.5 stk løk
- 4 stk spekesild
- 1 ts timian
Fremgangsmåte
- Ertene legges i vann natta over.
- Erter og gryn kokes hver for seg i vann til de er møre.
- Silda renses, fileteres og skjæres opp i 1 cm store biter. Vannes ut i et par timers tid.
- Fleskeknoken settes over i kaldt vann og koker ca 1,5 time.
- Rens røttene og skjær de i terninger.
- Ta fleskeknoken opp og ha røttene i gryten. Kok til de er møre. Ha i sild, timian og til sist erter og gryn. Suppen skal nå ikke koke, bare trekke ca 20 min.
Serveres med flatbrød.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Kristin Kvidal fra Stadsbygd Bygdekvinnelag. Hun skriver at dette var vanlig fattigmannskost langs Trøndelagskysten.