close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Gryte som damper

Sildsuppe

Tradisjonell suppe som nytter ut spekesilda.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 2 timer
  • location_on Sør-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 l vann
  • 1 dl hele bygg-gryn
  • 112 dl hule erter
  • 1 stk hleskeknoke, lettsaltet
  • 12 stk kålrot
  • 3 stk gulrøtter
  • 4 stk poteter
  • 12 stk løk
  • 4 stk spekesild
  • 1 ts timian

Fremgangsmåte

  1. Ertene legges i vann natta over.
  2. Erter og gryn kokes hver for seg i vann til de er møre.
  3. Silda renses, fileteres og skjæres opp i 1 cm store biter. Vannes ut i et par timers tid.
  4. Fleskeknoken settes over i kaldt vann og koker ca 1,5 time.
  5. Rens røttene og skjær de i terninger.
  6. Ta fleskeknoken opp og ha røttene i gryten. Kok til de er møre. Ha i sild, timian og til sist erter og gryn. Suppen skal nå ikke koke, bare trekke ca 20 min.

Serveres med flatbrød.


place
Sør-Trøndelag

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Kristin Kvidal fra Stadsbygd Bygdekvinnelag. Hun skriver at dette var vanlig fattigmannskost langs Trøndelagskysten.