close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Grønnsakssuppe i bolle

Rådesuppa

God suppe med svineknoke og grønnsaker.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk svineknoke eller lite stykke flesk
  • 2 l vann
  • 1 kg poteter
  • 250 g gulrøtter
  • 250 g kål
  • 1 stk purre
  • 100 g sellerirot
  • 1 stk stilk stangselleri
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha svineknoken i en stor kjele og fyll på med vann så det dekker knoken. Kok opp uten lokk, og fjern skummet som legger seg på toppen med en hulløse eller lignende. La knoken koke til kjøttet løsner fra beinet – cirka 2,5 time – men gjerne lenger!
  2. Ta ut knoken, og plukk kjøttet i passe biter.
  3. Vask, skrell og skjær opp alle grønnsakene i passende terninger/skiver og kok i kraften til grønnsakene er møre, cirka 15 minutter. Ha kjøttet tilbake i suppa. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med litt hakket persille eller kruspersille over. Loff eller brød med smør og gaudaost er godt til!


place
Østfold

Rettens opphav

I forbindelse med 1000års-skiftet lyste Råde Bygdekvinnelag ut en konkurranse om en Råderett - tusenårsrett - basert på lokale råvarer. Inga Myhre på 90 år sendte inn oppskrift på "Rådesuppa" og vant.
Denne retten ble også valgt av Råde Bygdekvinnelag til Rådes "tradisjonsmatskatt" og sendt inn til Norges Bygdekvinnelags tradisjonsmatjakt i 2017.