close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Egg i duppe (hvit saus)

Middagsrett som smaker nydelig med poteter og grønnsaker.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 45 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 stk egg
  • 10 g smør til steking
  • 150 g flesk eller bacon
  • 1 stk løk
  • 50 g smør (til duppe)
  • 20 g hvetemel (til duppe)
  • 4 dl H-melk (til duppe)
  • 12 ts salt (til duppe)
  • 14 ts pepper (til duppe)
  • 0 ukjent gressløk eller persille til pynt

Fremgangsmåte

  1. Hardkok 3 egg i 10 minutter.
  2. Stek flesk eller bacon gyldenbrunt. Stek også løken til den er gylden.
  3. Til hvit saus (duppe) smeltes smøret i en kjele. Melet røres inn. Tilsett H-melk og la det koke forsiktig opp under omrøring. Tilsett salt og pepper, eventuelt litt muskat etter smak.
  4. Skrell de hardkokte eggene og del dem i to. Legges på fat. Hell kokende hvit saus over. Legg på jevnt med fleskebiter, løk og strø over med småkuttet gressløk eller persille.

Server med poteter, erter, gulrøtter eller blomkål.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Egg i duppe er en gammel middagsrett fra Kråkstad. Den ble ofte laget på Østby Gård siden ca. 1850 - sannsynligvis før det også.
Oppskriften er sendt inn av Tone Glemmestad i Kråkstad Bygdekvinnelag.