close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Bynessuppe / Potetgryn

God og sunn suppe med byggryn!

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 45 minutter
  • location_on Sør-Trøndelag
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 l helmelk
  • 100 g bløtlagte og forkoka byggryn
  • 1 kg små potetterninger
  • 700 g baconterninger

Fremgangsmåte

  1. Legg byggryna i cirka 2 dl vatn over natta. Gryna må forkokes i cirka 30 minutt. Dette kan gjøres dagen i forveien, eller du kan ha et lite porsjonslager forkokte gryn i fryseren (de kan brukes til mange ulike retter).
  2. Bland melk, potet og bacon med de forkokte gryna. Suppa kokes forsiktig til potetene er møre, cirka 45 minutter. Rør i suppa flere ganger så den ikke setter seg fast i bunnen av kasserollen.

place
Sør-Trøndelag

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Byneset Bygdekvinnelag til "Tradisjonsmatjakten" i Norges Bygdekvinnelag i 2017. De skriver:
"Det første navnet; Bynessuppe, forteller om navnet på bygda denne suppa er i bruk. Andre navn; Potetgryn, forteller om råvarene. Alle råvarene til suppa har blitt og blir produsert i bygda vår.
Suppa har blitt brukt til hverdagsmat i generasjoner, men den kan også brukes til fest. Våre mødre og bestemødre brukte lettsalta skinke isteden for bacon.
Byneset Bygdekvinnelag serverer barna på Rye Barnehage denne suppa hver høst. Det er mange som vil ha påfyll da. På skolen blir den brukt i Mat og helse- faget. Bygdekvinnelaget holdt kurs for 4H i tradisjonssupper vinteren 2017. Denne suppa ble den suppa som barna likte best. "