close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Blomkål med hvit saus og flesk

Lett og velsmakende sommerrett fra Rælingen og Enebakk.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 200 g fiskepudding
  • 40 g smør
  • 25 g hvetemel
  • 5 dl melk
  • 12 ts salt
  • 0 ukjent pepper
  • 0 ukjent malt muskatnøtt
  • 1 stk blomkål
  • 200 g lettsaltet flesk
  • 4 stk egg
  • 1 ss gressløk

Fremgangsmåte

  1. Del fiskepuddingen i terninger på ca 2×2 cm.
  2. Smelt smøret i en kasserolle og rør inn melet. Spe i melken litt etter litt under omrøring og kok blandingen opp mellom hver gang du sper. Smak til med salt, malt pepper og malt muskatnøtt. Hell fiskepuddingen i sausen og rør forsiktig rundt.
  3. Rensk blomkålhodet for blader og skjær bort det meste av stammen. Stikk en spiss og smal kniv inn i enden på stilken slik at det blir et kryss. Dette får blomkålen til å bli raskere ferdigkokt. Kok blomkålen til den begynner å bli mør men samtidig fast.
  4. Stek flesket i passe tykke skiver.
  5. Kok eggene i ca 8 minutter og skrell eggene og del de i to.
  6. Legg blomkålhodet midt på et serveringsfat med litt kanter på, og hell den varme sausen med fikskepuddingbiter over blomkålen. Legg halve egg og stekt flesk rundt blomkålen og klipp frisk gressløk over det hele som pynt.

Serveres varm sammen med kokte poteter.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne retten var vanlig i Rælingen og Enebakk fra tidlig på 1900-tallet. Dette er sesongmat som ble servert på ettersommeren når blomkålen var høsteklar. Oppskriften er sendt inn av Rælingen Bygdekvinnelag.