close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Gammelt kjøkkenutstyr

Blodklubb

Gammel tradisjonsmat fra Blaker.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Vanskelig
  • timer 2 timer
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l griseblod
  • 4 dl vann
  • 4 dl melk
  • 4 ts salt
  • 1750 g rugmel
  • 300 g hvetemel
  • 12 dl opphakket ister

Fremgangsmåte

  1. Opphakket ister skal gnis inn med salt og pepper og ligge kjølig natten over.
  2. Hell blod, vann og melk i en bolle. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør godt til en tykk røre.
  3. Legg et passe stort emne på benken (som er melet) – legg en liten håndfull ister i deigen og klem emnet sammen til en klubb. Lag ferdig emnene og legg i kokende vann i kjelen i cirka 1,5 time.

place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Blaker Bygdekvinnelag til Tradisjonsmatjakten i Norges Bygdekvinnelag.
Slakting av gris til jul har vært tradisjon på gårder i Blaker i mange tiår. Det var for bondekona viktig å ta vare på og bruke alt på grisen - også blodet. Blaker Bygdekvinnelag har de siste 4 årene arrangert Blodklubbfestival med mange gjester og et stort engasjement av medlemmene. Denne oppskrifta er opprinnelig etter Gerd Stenby.