- Opphakket ister skal gnis inn med salt og pepper og ligge kjølig natten over.
- Hell blod, vann og melk i en bolle. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør godt til en tykk røre.
- Legg et passe stort emne på benken (som er melet) – legg en liten håndfull ister i deigen og klem emnet sammen til en klubb. Lag ferdig emnene og legg i kokende vann i kjelen i cirka 1,5 time.
Blodklubb
Gammel tradisjonsmat fra Blaker.
local_offer Middagsretterlocal_dining Vanskeligtimer 2 timerlocation_on Oslo og Akershus-
favorite_border
Ingredienser
- 1 l griseblod
- 4 dl vann
- 4 dl melk
- 4 ts salt
- 1750 g rugmel
- 300 g hvetemel
- 12 dl opphakket ister
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Blaker Bygdekvinnelag til Tradisjonsmatjakten i Norges Bygdekvinnelag.
Slakting av gris til jul har vært tradisjon på gårder i Blaker i mange tiår. Det var for bondekona viktig å ta vare på og bruke alt på grisen - også blodet. Blaker Bygdekvinnelag har de siste 4 årene arrangert Blodklubbfestival med mange gjester og et stort engasjement av medlemmene. Denne oppskrifta er opprinnelig etter Gerd Stenby.