Soppkarbonader

soppkarbonader på fjøl

Soppkarbonader

Smakfull middagsmat etter gammel oppskrift.

Vegetar

Middagsretter

Middels

20minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 200 g sopp
  • 200 g revet brød
  • 1 stk egg
  • 0.5 dl fløte eller melk
  • 0.5 dl tomatpuré

Fremgangsmåte

  1. Mal alle ingrediensene, unntatt melk, én gang, eller bruk en food prosessor. Spe med tomatpuré, fløte eller melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
  2. Formes til runde skiver og stekes i smør eller olje.

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra boka «Oppskrifter og råd i krisetider», utgitt av Østfold Bygdekvinnelag.
Under andre verdenskrig var det rasjonering på nær sagt alle forbruksvarer. Dette førte til oppfinnsomhet og maksimal ressursutnyttelse i matlagingen, og vi finner mange eksempler på at man brukte grønnsaker til å erstatte andre varer – i dette tilfellet kjøtt.