
Soppkarbonader
Smakfull middagsmat etter gammel oppskrift.
Middagsretter
Middels
20minutter
Østfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 200 g sopp
- 200 g revet brød
- 1 stk egg
- 0.5 dl fløte eller melk
- 0.5 dl tomatpuré
Fremgangsmåte
- Mal alle ingrediensene, unntatt melk, én gang, eller bruk en food prosessor. Spe med tomatpuré, fløte eller melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Formes til runde skiver og stekes i smør eller olje.
Rettens opphav
Denne oppskriften er hentet fra boka «Oppskrifter og råd i krisetider», utgitt av Østfold Bygdekvinnelag.
Under andre verdenskrig var det rasjonering på nær sagt alle forbruksvarer. Dette førte til oppfinnsomhet og maksimal ressursutnyttelse i matlagingen, og vi finner mange eksempler på at man brukte grønnsaker til å erstatte andre varer – i dette tilfellet kjøtt.