
Sirupsspekulasjer
Gammel oppskrift fra Osterøy
Brødmat/Bakverk
Middels
2timer
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 120 g smør
- 250 g sirup
- 250 g sukker
- 1 ts malt nellik
- 1 ts malt ingefær
- 2 ts hjortesalt
- 500 g hvetemel
- 1 ukjent mandler til pynt
Fremgangsmåte
NB: Mengdene i oppskrifta er stilt inn på «fire porsjoner», som gir en stor porsjon bakst. Endre gjerne til én eller to porsjoner for å få nedskalert oppskrift.
Ha alle ingrediensene utenom melet i ei gryte, og varm godt opp. Ta gryta av varmen, tilsett melet og bland godt. La deigen stå kaldt til dagen etter.
Kjevles ut en tynn leiv og skjær i snipper (trekanter), som pyntes med en halv mandel på hver snipp. Stekes på 175-180 grader i 6-7 minutter (160 grader hvis du bruker varmluft).
Rettens opphav
Denne oppskrifta har vi fått fra Torill Borge Horneland, som har den etter sin bestemor Magda Rødland (f. 1899), som bodde på Litland på Osterøy.