Sirupsspekulasjer

Sirupsspekulasjer

Gammel oppskrift fra Osterøy

Brødmat/Bakverk

Middels

2timer

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 120 g smør
  • 250 g sirup
  • 250 g sukker
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ts hjortesalt
  • 500 g hvetemel
  • 1 ukjent mandler til pynt

Fremgangsmåte

NB: Mengdene i oppskrifta er stilt inn på «fire porsjoner», som gir en stor porsjon bakst. Endre gjerne til én eller to porsjoner for å få nedskalert oppskrift. 

Ha alle ingrediensene utenom melet i ei gryte, og varm godt opp. Ta gryta av varmen, tilsett melet og bland godt. La deigen stå kaldt til dagen etter.

Kjevles ut en tynn leiv og skjær i snipper (trekanter), som pyntes med en halv mandel på hver snipp. Stekes på 175-180 grader i 6-7 minutter (160 grader hvis du bruker varmluft).

Rettens opphav

Denne oppskrifta har vi fått fra Torill Borge Horneland, som har den etter sin bestemor Magda Rødland (f. 1899), som bodde på Litland på Osterøy.