close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rømmepudding med bringebær i glass

Rømmepudding med bringebær

Dessert som smelter på tungen...

  • local_offer Desserter
  • local_dining Middels
  • timer 3 timer
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk beger seterrømme
  • 3 stk gelatinplater
  • 1 ss vaniljestang
  • 135 g sukker
  • 2 dl fløte
  • 3 dl bringebær (til servering)

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
  2. Skjær vaniljestangen i 2 på langs, og skrap ut frøene. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og -frø.
  3. Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og løs disse opp i den varme fløteblandingen. Avkjøl til blandingen er litt varmere enn kroppstemperatur.
  4. Rør blandingen inn i rømmen.
  5. Fyll i ønskede porsjonformer, sett i kjøleskapet i 2-3 timer.
  6. Pynt med bringebær og dryss melis over.

place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.