- Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
- Skjær vaniljestangen i 2 på langs, og skrap ut frøene. Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og -frø.
- Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og løs disse opp i den varme fløteblandingen. Avkjøl til blandingen er litt varmere enn kroppstemperatur.
- Rør blandingen inn i rømmen.
- Fyll i ønskede porsjonformer, sett i kjøleskapet i 2-3 timer.
- Pynt med bringebær og dryss melis over.

Rømmepudding med bringebær
Dessert som smelter på tungen...
local_offer Desserterlocal_dining Middelstimer 3 timerlocation_on Østfold-
favorite_border
Ingredienser
- 2 stk beger seterrømme
- 3 stk gelatinplater
- 1 ss vaniljestang
- 135 g sukker
- 2 dl fløte
- 3 dl bringebær (til servering)
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.