close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


jordskokksuppe i bolle

Jordskokksuppe

Jordskokk gir god smak til denne rotgrønnsaksuppen.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 40 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 500 g jordskokk
  • 150 g gulrot
  • 150 g poteter
  • 150 g løk
  • 100 g sellerirot
  • 115 l kraft eller buljong
  • 1 ts salt
  • 12 ts hvit pepper
  • 2 dl fløte
  • 1 ts revet muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. Vask, skrell eller skrap grønnsakene. Legg jordskokkene i kaldt vann slik at de ikke blir mørke.
  2. Del grønnsakene i grove biter og kok dem møre i kraften. Vil du lage retten vegetarisk bruker du grønnsakskraft eller -buljong.
  3. Når grønnsakene er kokt trekker du gryta av plata og kjører suppa jevn med en stavmikser. Kjøkkenmaskin eller blender kan også brukes.
  4. Kok opp suppa igjen og tilsett fløte. Smak til med krydderet.

Serveringstips

Server suppen med godt brød. Om du bruker suppa som forrett rekker den til flere enn 4 personer. Litt sprøstekt bacon eller spekeskinke smaker også godt i suppa.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Jordskokk har vært dyrket i Norge i over 200 år.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren fra Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.