close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


skål med gulrotsuppe og krutonger

Gulrotsuppe

Nydelig og vitaminrik suppe.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 40 minutter
  • location_on Hordaland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 12 stk løk, finhakka
  • 500 g gulrot
  • 40 g smør
  • 1 l kjøttkraft
  • 250 g loff uten skorpe
  • 1 ts sukker
  • 112 dl fløte

Fremgangsmåte

  1. Skjær gulrøttene i tynne skiver. Kok dei forsiktig saman med løken i halvparten av smøret, i cirka 10 minutt.
  2. Tilsett kraften og loff. La suppa småkoke i cirka 20 minutt.
  3. Sil frå kraften og mos gulrøttene og loffen med stavmikser. Ha mosen tilbake i kraften og pisk godt saman. Varmes opp med resten av smøret.
  4. Ha i fløyten og smak til med salt og sukker, og eventuelt meir kraft.

Server suppa med smørsteikte, gyldne brødkrutonger og dryss av persille eller graslauk.


place
Hordaland

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Elin Marie Korneliussen i Fitjar Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.