close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


vannbakkels på fjøl

Vannbakkels

Luftige og kjempegode!

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 40 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 dl vann
  • 50 g margarin eller smør
  • 2 dl hvetemel
  • 3 stk store egg (eller 4 små)

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Kok opp vann og margarin. Tilsett mel og rør kraftig til røren slipper kjelen.
  3. Ta kjelen av platen og tilsett ett egg om gangen under kraftig røring. Røren skal være så tykk at en skje røre så vidt holder formen uten å flyte utover.
  4. Bruk en skje til å sette vannbakkelsene på en stekeplate med bakepapir. Stek midt i ovnen i cirka 25 minutter.
  5. Når kakene er kalde kan de fylles med kremfløte, bær eller syltetøy, eller eggekrem. Dryss melis over eller stryk litt melisglasur på toppen.

1 porsjon gir cirka 14 vannbakkels.

Tips

For å få vellykkede vannbakkels er det viktig å følge oppskriften nøye og ikke falle for fristelsen å åpne ovnsdøren – hold den lukket de første 20 minuttene!


place
Østfold

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Onsøy Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.