close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Rett til å bruke bildet sammen med oppskriften Rakfisk på Valdres-vis. Fra boka heiMAT, skrevet av Eivind Haalien og Berit Ildjarnstad.
camera_alt FOTO: Mari Svenningsen
Sprøsteikt røsti med rakfisk og rogn

Sprøsteikt røsti med rakfisk og rogn

Snadder og sprøtt både til forrett og kveldkos.

fisk
rakfisk
røsti
valdres
  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk Store poteter
  • 2 ss Smør
  • 200 g Rakfisk
  • 4 ss Lettsalta rogn
  • 4 ss Rømme
  • 1 stk Hakka persille

Fremgangsmåte

Skrell potet, riv den grovt på eit rivjern. Klem ut væske, del i fire kaker, og steik på middels varme til dei er gylne og sprø.

Bland det meste av rogna i rummen.

Skjer fisken i skiver, og legg denne på røsti, ha på rumme med rogn, pynt med persille og rogn.


place
Oppland

Rettens opphav

Oppskrift og bilde er å finne i boka «HeiMAT – Grepa gøtt frå Valdres», 2011. Forfattere: Eivind Haalien og Berit Ildjarnstad.