close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


bringebær i kurv

Rød saus

Allsidig tilbehør til mange ulike desserter.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 15 minutter
  • location_on Sogn og Fjordane
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 dl saft
  • 3 dl vann
  • 10 g potetmel

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og saft.
  2. Lag jevning av potetmel og litt vann. Rør inn i sausen mens det koker.
  3. Ta sausen av platen og avkjøl.

place
Sogn og Fjordane

Rettens opphav

Rød saus er klassisk tilbehør til mange tradisjonelle desserter som blant annet riskrem og semulepudding.
Denne oppskriften er hentet fra boka Fjordamat, skrevet av Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal, utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag i 2008.