close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


riskrem med rød saus

Rød saus

Rød saus passer godt til mange typer grøt, pudding og dessert.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 15 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 dl rød saft (gjerne litt syrlig)
  • 2 dl vann
  • 1 ss potetmel
  • 4 ss vann
  • 1 ts sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann, sukker og saft i en kjele.
  2. Lag jevning ved å røre ut potetmelet i 4 ss vann.
  3. Trekk kjelen av plata, og tilsett jevningen i en tynn stråle mens du rører rundt med en visp.
  4. Hell sausen over i en mugge og la den avkjøle seg. Strø noen sukkerkorn på overflaten av sausen, så unngår du at det danner seg snerk.

 

Tips

Om du ønsker å variere sausen kan du røre inn friske bær eller litt kompott, f.eks. kirsebærkompott, og la dette koke med.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Rød saus er klassisk tilbehør til mange tradisjonelle desserter som blant annet riskrem og semulepudding.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.