close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Rett til å bruke bildet sammen med oppskriften Rakfisk på Valdres-vis. Fra boka heiMAT, skrevet av Eivind Haalien og Berit Ildjarnstad.
camera_alt FOTO: Mari Svenningsen
Rakfisk på Valdres-vis

Rakfisk på Valdres-vis

Rakfisk servert på tradisjonelt vis.

rakfisk
valdres
  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 20 minutter
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 200 g Renska fisk (150-200 g)
  • 1 stk Smør
  • 2 stk Lefser (dvs. 16 blad)
  • 6 stk potet (4-8 stk) helst mandel, ev. flatbrød

Fremgangsmåte

Skjær fisken i ca 2–3 cm store biter (løter), og legg den på fat.

Kok poteter. Gjerne mandelpotet, Ringerikspotet, Gulløye eller annen god potet.

Server og nyt!

Det er ganske vanleg å smørja godt med smør på lefsa, smørja på fisken og rulle saman. Slik et ein då lefserullen i bitar saman med potet.


place
Oppland

Rettens opphav

Drikke til: Øl og dram

Oppskrift og bilde er å finne i boka «HeiMAT – Grepa gøtt frå Valdres», 2011. Forfattere: Eivind Haalien og Berit Ildjarnstad.