close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Rett til å bruke bildet sammen med oppskriften Rakfisk på Valdres-vis. Fra boka heiMAT, skrevet av Eivind Haalien og Berit Ildjarnstad.
camera_alt FOTO: Mari Svenningsen
Rakfisk og spinatsuppe

Rakfisk og spinatsuppe

En spennende kombinasjon som smaker himmelsk.

rakfisk
spinat
valdres
  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 150 g Dypfrossen spinat
  • 1 l Hønsebuljong
  • 2 ss Hvetemel
  • 1 ts Salt
  • 1 ukjent Muskat (1/4 ts)
  • 1 dl Fløte

Fremgangsmåte

Visp kveitemjøl ut i kald hønsebuljong og spinat. Kok opp under omrøring. La suppa småkoke i 5–10 minutt. Rør av og til. Smak suppa til med salt og muskat. Rør inn fløyte.

Server suppa varm med rakfisk tredd på spyd og flatbrød til. Rakfiskbitar kan og dryssast i suppa ved servering.


place
Oppland

Rettens opphav

Oppskrift og bilde er å finne i boka «HeiMAT – Grepa gøtt frå Valdres», 2011. Forfattere: Eivind Haalien og Berit Ildjarnstad.