close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Pepperrotkrem

Nydelig tilbehør til fisk etter gammel oppskrift fra Toten.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 5 minutter
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 dl seterrømme
  • 40 g reven pepperrot
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 ts sukker

Fremgangsmåte

  1. Pisk rømmen stiv. Ha i de øvrige ingrediensene og bland godt.

Pepperrotkrem er nydelig til syltet ørret – oppskrift finner du her (åpner i ny fane).

Tips!

Pepperrot får du kjøpt på tube eller glass.


place
Oppland

Rettens opphav

Denne oppskriften er hentet fra boken "Amtmanninen og hennes døtre", skrevet av Torveig Dahl, Kirsten Gustad, Anne Mari Amlien, Vigdis Bjørhovde, Rita Wentzel-Larsen og Karin E. Jansen.
Boka er basert på de håndskrevne oppskriftene etter amtmanninne Ditlevine Weidemann og hennes døtre Ingeborg Marie, Nahyda og Amalie fra Stenberg på Toten, der de levde 1802-1901. Amtmanninnene holdt styr på store og omfattende husholdninger, og hadde ansvar for at det som ble servert til hverdag og fest var standsmessig og innholdsrikt for familien, for tjenerskapet - og for alle gjestene gjennom året.