close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


to gamle stabbur

Tradisjonsmatbøker fra Norges Bygdekvinnelag

Her finner du en fylkesvis oversikt over bøker gitt ut i regi av Norges Bygdekvinnelags fylkes- og lokallag.

today Publisert: 31.05.2017
create Forfatter: Gunn Sørum

Landsdekkende

  • Norsk mat. Tradisjoner og gamle matretter – Norges Bygdekvinnelag (1994). Utgitt på Landbruksforlaget. Revisjon av «Norsk mat» (1965). Redaktør Kari Aakerholt.

Akershus

  • Mattradisjoner fra Akershus – Akershus Bygdekvinnelag (1998). Mona Cappelen, Eva Haug, Elin Bjørge Løken (redaksjon).

Aust-Agder

  • Gårdsmat fra bakerovn – hefte fra Aust-Agder Bygdekvinnelag (1999)
  • Gamle matoppskrifter og matskikkar frå Valle – hefte fra Valle Bygdekvinnelag.
  • Tradisjonsmat frå Valle – Valle Bygdekvinnelag (2006).

Buskerud

  • Tradisjonskost fra Ringerike – Buskerud Bygdekvinnelag (1996). Red. Kari Bøhn, Anne H. Gylseth, Else Hval, Bjørg Opdal, Gerd Strande
  • Hallingkost og gamle skikkar frå Ål – Ål Bygdekvinnelag (1989).

Hedmark

  • Hårdaskost og hærdasmat. Gamle matretter fra Hedmark – Hedmark Bygdekvinnelag (1980). Kari Gjestvang, Eva Glorvigen, Brynhild Lervang, Katrine Nybø, Arve Stensrud (redaksjonskomité).
  • Tradisjonsmat – Trysil Bygdekvinnelag (2015). Utgitt av Trysil-forlaget. Redaktør Sigrid Vaagen Bryn.
  • Rabarbraoppskrifter – hefte fra Hodalen Bygdekvinnelag (2001).
  • Gamle og nye matoppskrifter fra Narbuvoll og Tufsingdalen – hefte fra Tufsingdalen Bygdekvinnelag.
  • Rendalskost – Ytre Rendal Bygdekvinnelag.

Nordland

  • Tradisjonsmat fra Nordland – Nordland Bygdekvinnelag (2010).

Oppland

  • Matoppskrifter og skikker frå «gammeldågå» i Gausdal – hefte fra Østre Gausdal søre Bygdekvinnelag.
  • Gode supper fra Toten – hefte fra Kolbu Bygdekvinnelag og Østre Toten Bygdekvinnelag (1991).
  • Gamle og nye dessertoppskrifter fra Østre Toten Bygdekvinnelag – Østre Toten Bygdekvinnelag (2012).
  • Gamle matoppskrifter frå Vågå – hefte utgitt av Vågå Bygdekvinnelag (1978).

Nord-Trøndelag

  • Namdalskost – tradisjonsmat inn i ei ny tid – Ranum Bygdekvinnelag og Olav Duun videregående skole (2006). Red. Fred Strømme og Dagfinn Johansen

Rogaland

  • Et – på kjøkkenet i Rogaland – Wigestrand (2002). Samarbeid mellom Rogaland Bygdekvinnelag, Rogaland Landbruksselskap, Gladmat, Jærmuseet, Karmsund folkemuseum, Dalane folkemuseum og Ryfylkemuseet.

Sogn og Fjordane

  • Alle tiders fjordamat – til høgtider og merkedagar – Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal (2002). Utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag på Selja Forlag.
  • Fjordamat – Åse Kongsvik og Kari Støfringsdal (2008). Utgitt av Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag på Selja Forlag.
  • Kling og mölsa, flåt og brim. Skrifter frå Lærdal og Borgund – Lærdal og Borgund Bygdekvinnelag (1991).

Sør-Trøndelag

  • Det smaker av tradisjon  – Siv Randi Kolstad (2006). Gitt ut i samarbeid med Sør-Trøndelag Bygdekvinnelag på Tun Forlag.
  • Mat og skikkar i høgtid og kvardag i Orkdal – Orkland Bygdekvinnelag (2000)
  • Tradisjonsmat i Rennebu – Rennebu Bygdekvinnelag. Ny utgåve med tillegg (2004).

Telemark

  • Jordeple og søteple – oppskrifter og tradisjonsstoff – Telemark Bygdekvinnelag (2011).
  • Mat frå Telemark – Telemark Bygdekvinnelag (1994). Redaktør Bo Lilledal Andersen.
  • Oppskrifter med kinnemjølk/saup – hefte fra Kviteseid Bygdekvinnelag (1997).

Vest-Agder

  • Matminner frå Grindheim – Grindheim Bygdekvinnelag (2017).

Vestfold

  • Fra Vestfolds spiskammers – Vestfold Bygdekvinnelag (1997). Redaktør Kirsti Dragsund.
  • Oppskrifter, kvitfisk – hefte fra Hof og Vassås Bygdekvinnelag.
  • Godt drikke – Vestfold Bygdekvinnelag (2006).

Østfold

  • Drikke fra ØstfoldTradisjoner, oppskrifter og viser – Østfold Bygdekvinnelag (2007).
  • Fra Oldemors kjøkken. Mat og tradisjoner fra Østfold – Østfold Bygdekvinnelag (1998). Astrid Kordahl Mikkelsen, Lillian Ørka (redaksjon).
  • Kom og spis! Oppskrifter og tradisjoner fra Spydeberg – Spydeberg Bygdekvinnelag (2005).
  • Oppskrifter og råd i krisetider. Minner fra tiden 1940-45 – Østfold Bygdekvinnelag (1989).
  • Øllebrød og hytteklædd. Oppskrifter fra før fryseboksens tid – Askim Bygdekvinnelag.

Om du har spørsmål til noen av bøkene, ta kontakt på post@norsktradisjonsmat.no.